Google планує купити виробника фітнес-браслетів Fitbit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google планує купити виробника фітнес-браслетів Fitbit

Фондовий ринок
216
Американська компанія Alphabet Inc., материнська структура Google, направила пропозицію про придбання компанії Fitbit Inc., що спеціалізується на виробництві фітнес-браслетів.
Про це пише CNBC з посиланням на інформовані джерела.
Суму, в яку Google оцінила Fitbit, джерела не називають.
На цій новині акції Fitbit злетіли на 30,5% за підсумками торгів у понеділок. З початку року капіталізація компанії збільшилася на 13,5%, до $1,11 млрд.
Google є розробником операційної системи Wear для “розумних” годинників, однак самі пристрої компанія не виробляє. Придбання Fitbit дозволить Google вийти на новий для себе ринок і зміцнити позиції в сегменті пристроїв для спорту і здорового способу життя.
Fitbit, увійшовши до складу Alphabet, отримає доступ до технологій і фінансових можливостей IT-гіганта. Таким чином, компанія зможе скласти конкуренцію Apple, яка в 2018 році зайняла приблизно половину світового ринку “розумних” годинників, за даними Strategy Analytics.
Fitbit була заснована в 2007 році, IPO компанії відбулося в 2015 році. Крім фітнес-браслетів, компанія також випускає годинники та натільні пристрої.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас