У Мінфіні розпочалася робота над створенням Боргового агентства - Маркарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розпочалася робота над створенням Боргового агентства - Маркарова

Казна та Політика
413
Міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що в міністерстві почалася робота над створенням Боргового агентства.
Про це вона розповіла в інтерв’ю LB.ua.
Відповідаючи на запитання, що собою має являти Боргове агентство, створення якого стоїть серед завдань в програмі Кабміну, Маркарова відповіла: “Це дуже важливе питання. Сьогодні Міністерство фінансів формує політику в цьому питанні і саме ж здійснює управління державним боргом. Ми для себе вибрали модель, яка, на нашу думку, відповідає найкращим європейським практикам, коли функція управління боргу повністю деполітизована”.
За її словами, Міністерство фінансів буде здійснювати політику, лише подавати заявку Борговій агенції, а вже вона, з огляду на найкращі професійні стандарти, вибиратиме інструменти відповідно до стратегії, яку ухвалять.
“Робота в цьому напрямі вже почалася. В нас є урядовий уповноважений з питань боргу, Юрій Буца, який і створюватиме цю агенцію. В бюджеті на 2019 рік на її функціонування закладені кошти, відповідно до затвердженої стратегії”, — сказала Маркарова.
За її словами, як тільки Верховна Рада підтримає зміни до Бюджетного кодексу в частині створення Боргової агенції, вона буде створена. Тоді частина професіоналів, що працюють в Мінфіні, перейде в агенцію.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас