НБУ пообіцяв знизити облікову ставку в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пообіцяв знизити облікову ставку в 2020 році

Кредит&Депозит
1586
Нацбанк як і раніше планує знизити облікову ставку в найближчі роки більш ніж удвічі, до 8%, при цьому протягом 2020 року вона знизиться з 16,5% до 9%.
Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду, передає Reuters.
Рожкова не змогла спрогнозувати, скільки часу займе зниження ставки до 8%.
«Як швидко ключова ставка досягне рівня 8% – це ще одне питання. Це буде залежати як від внутрішніх, так і від зовнішніх ризиків», – сказала вона.
З квітня банк знизив ключову процентну ставку на 3,5 процентних пункти – до 16,5%, нагадала заступник голови НБУ.
«Ми маємо намір поступово знижувати облікову ставку, оскільки, схоже, немає потреби тримати її на поточному високому рівні, щоб знизити інфляцію до цільової позначки в 5%», – сказала Рожкова.
За її словами, торгова війна між США і Китаєм впливає на економіку України, так само як і економіки всього світу.
“У вересні світовий попит сповільнився через негативні очікування”, – сказала Рожкова. За її словами, українські експортери зіткнулися з погіршенням умов на світових товарних ринках.
З іншого боку, ціни на імпортовані енергоносії перебувають на відносно низькому рівні», сказала вона. А високі процентні ставки в Україні стали магнітом для іноземних інвесторів, які шукають більш високу прибутковість.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас