В Google Pixel 4 з'явилася нова функція - визначення аварій і виклику екстрених служб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Google Pixel 4 з'явилася нова функція - визначення аварій і виклику екстрених служб

Технології&Авто
250
У смартфонах серії Pixel 4 з’явилася нова функція під назвою Car Crash Detection. Як видно з назви, вона буде визначати, чи сталася автомобільна аварія. Доступ до функції реалізований через додаток Personal Safety.
За допомогою вбудованих сенсорів (датчиків і мікрофона) смартфон фіксує моделі поведінки і виявляє ті, які характерні для аварії. Для цього потрібні дозволи на доступ до даних місцезнаходження, фізичної активності та мікрофону.
Якщо на підставі інформації, що надходить, Pixel 4 визначає, що сталася автокатастрофа, смартфон буде вібрувати і голосно дзвонити. Він запитає (як через динамік, так і на екрані), чи потрібна допомога користувачеві. Якщо відбулося помилкове спрацьовування або в разі незначних наслідків, користувач може натиснути на кнопку «Я в порядку» або вимовити команду «Скасувати». Тоді смартфон не буде вживати ніяких дій.
Також користувач може вимовити команду «Екстрений виклик» або двічі натиснути на кнопку екстреного виклику. Після цього смартфон викличе службу екстреної допомоги.
Нарешті, якщо після аварії користувач непритомний і 60 секунд не реагує на спроби смартфона привернути увагу, тоді мобільний пристрій автоматично активує гучний зв’язок, викличе екстрені служби і повідомить місце події. У разі сильних зіткнень смартфон може і зовсім пропустити попередні кроки і відразу викликати екстрені служби.
Але функція Car Crash Detection має низку обмежень. По-перше, вона працює тільки на смартфонах серії Pixel 4, тільки в США і тільки англійською мовою. По-друге, вона не працюватиме, коли смартфон перебуває в режимі польоту або якщо включена функція економії заряду батареї. Врешті, функція може не працювати в областях, де бездротове з’єднання ненадійне.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас