Світова економіка увійшла в період "синхронізованого спаду" - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка увійшла в період "синхронізованого спаду" - FT

Світ
837
Світова економіка вступила в період “синхронізованого спаду” на тлі слабкого зростання в деяких країнах і його відсутності або навіть невеликого скорочення в інших.
Про це пише газета Financial Times.
Відповідно до індексу TIGER (Tracking Indices for the Global Economic Recovery), що розраховується FT спільно з дослідницьким інститутом Брукінгса, основні економічні показники впали до мінімальних рівнів з весни 2016 року, при цьому реальна активність як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються, втрачає динаміку, що посилюється падінням економічної довіри.
Лише відносно високі показники на фінансових ринках не дозволяють індексу заглибитися на від’ємну територію, зазначає FT.
При розрахунку індексу TIGER враховуються економічна активність у багатьох країнах світу, операції в світовому фінансовому секторі, індикатори довіри споживачів і підприємців. Всі ці показники обробляються складною статистичною програмою, яка враховує не лише абсолютні величини, але і динаміку їх змін.
“Торгова напруженість, політична нестабільність, геополітичні ризики і занепокоєння з приводу обмеженої ефективності монетарного стимулювання, як і раніше, підривають впевненість ділових кіл і споживачів, стримуючи зростання інвестицій і продуктивності”, – каже професор інституту Брукінгса Есвар Прасад.
Проте, побоювання через настання глобальної рецесії, на думку Прасада, є “передчасними”, незважаючи на повсюдну слабкість показників, оскільки збереження високого рівня зайнятості в усьому світі сприяє збільшенню доходів і підтримці стійких витрат домогосподарств.
Як пише FT, погіршення показників довіри вкупі з об’єктивними макроекономічними показниками затьмарить осінні засідання Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку, які пройдуть цього тижня у Вашингтоні.
Минулого тижня новий директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що фонд очікує сповільнення темпів економічного зростання в країнах, що становлять 90% світового ВВП, в 2019 році.
Світовий банк, Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) і більшість економістів також все менш оптимістично оцінюють перспективи світової економіки, знижуючи прогнози зростання до мінімальних рівнів з часів фінансової кризи 2008-2009 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас