Ціна оренди землі на аукціонах наблизилася до європейської — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна оренди землі на аукціонах наблизилася до європейської

Аграрний ринок
579
1 жовтня 2019 року завершилася дія пілотного проекту за технологією Blockchain, який протягом року реалізовував торговельний майданчик OpenMarket ДП “СЕТАМ”.
Про це заявив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов під час прес-конференції на тему “Електронні земельні аукціони на блокчейні: результати пілотного проекту”.
“Цей проект (з проведення електронних земельних торгів за технологією Blockchain — ред.) тривав протягом року. Мали розробити нормативні документи або прийняти наші пропозиції щодо продовження цих електронних торгів і зафіксувати це на законодавчому рівні. Але цього не сталося, і з першого жовтня повернулися звичайні офлайнові торги”,- сказав Вишньов.
За його словами, протягом року на платформі OpenMarket з використанням технології Blockchain відбувся 961 успішний електронний земельний аукціон на загальну суму 253 млн грн (при стартовій ціні 218,1 млн грн).
Вишньов також стверджує, що внаслідок впровадження електронних торгів річна ціна оренди землі в Україні наблизилася до європейської. Найбільше вона зросла у Кіровоградській (до 7102 грн за 1 га), Полтавській (до 6583 грн), Вінницькій (до 6088 грн) Хмельницькій (до 5965 грн) областях.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас