Банкіри очікують зниження процентних ставок за кредитами для МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри очікують зниження процентних ставок за кредитами для МСБ

Кредит&Депозит
1603
Банкіри очікують зниження процентних ставок за кредитами для МСБ в 2020 році.
Про це вони повідомили під час круглого столу “Кредитування МСБ – перспективи і умови зниження ставок кредитування бізнесу”, організованого “Фінансовим клубом”.
“До кінця року особливих тенденцій щодо зниження процентних ставок ми не бачимо. Банківський сектор пішов на поліпшення всіх процесів. Дуже багато хто пішов на централізацію кредитних процесів. Конкуренція значна на ринку. Банки навчилися кредитувати мікробізнес”, – сказала начальник управління кредитування МСБ Альфа-банку Яна Шумунова.
В свою чергу Андрій Стецевич – заступник голови правління Ощадбанку, повідомив, що наступного року процентні ставки можуть значно знизитися, якщо НБУ продовжить політику зниження облікової ставки і в країні буде політична стабільність. “Я думаю, що в 2020 році ми будемо говорити про порядок цифр такий, що комерційна ставка буде в районі 14%”, – сказав банкір.
Начальник відділу фінансування агробізнесу Кредобанку Роман Пудлик припустив, що зниження ставок за кредитами для МСБ буде поступальним. “Зниження якщо буде, то поступальним і незначним. Ми на початку кварталу знизили на 0,5 пункту”, – сказав банкір.
Директор департаменту МСБ банку “Південний” Вікторія Ступак в свою чергу розповіла, що під виглядом МСБ в Україні “ховається” великий бізнес.
“Це питання не таке вже й просте. На позаминулому кредитному комітеті тільки завдяки знанню власника групи, а не за формальними ознаками, вдалося правильно сегментувати такого клієнта в корпоративну ознаку. Це правильно – структурувати клієнтські групи з точки зору приналежності одному власнику. Якщо таким чином кредитувати і оцінювати кредитне навантаження на групу, то можна уникнути NPL. Але іноді складно виявити, що де-факто та чи інша мала юрособа або підприємець відносяться до великої бізнес-групи”, – сказала вона.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас