Адміністрація морпортів планує скоротити третину своїх співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація морпортів планує скоротити третину своїх співробітників

Фондовий ринок
243
Державне підприємство “Адміністрація морських портів України” планує скоротити кылькість своїх працівників майже на 30% з метою оптимізації адміністративних витрат.
Як повідомила прес-служба АМПУ, оптимізація кылькості персоналу – це системна робота, яка ведеться на підприємстві протягом останніх трьох років, і за цей час кількість працівників АМПУ скоротилася більш ніж на 800 одиниць.
“Питання оптимізації дуже складні, адже ми говоримо про людей, наших співробітників. Кожен конкретний випадок вимагає окремого рішення. Але нам потрібно підвищувати ефективність бізнес-процесів і оптимізувати витрати. Тому цей процес триватиме, в першу чергу, на рівні адміністративного апарату”,- цитує прес-служба керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса.
За його словами, стратегія розвитку Адміністрації морпортів України, що передбачає проведення корпоратизації підприємства, визначена як пріоритет і наглядовою радою АМПУ, і Міністерством інфраструктури України.
Зазначається, що оптимізація кількості працівників адміністративного апарату АМПУ на центральному рівні стане першим етапом, який має завершитися протягом 2020 року.
У прес-службі відзначили, що в рамках процесу оптимізації витрат АМПУ буде продовжено виведення неосновних виробничих функцій на аутсорсинг, що дозволить покращити якість надання послуг і скоротити поточні витрати, а також передача непрофільних активів АМПУ місцевим громадам або на приватизацію.
“Протягом останніх трьох років за рахунок передачі восьми таких об’єктів іншим власникам АМПУ вдалося скоротити витрати на утримання об’єктів в середньому на 17 мільйонів гривень на рік, зменшити кількість персоналу державного підприємства й одночасно зберегти за працівниками їхні робочі місця в іншого роботодавця”, – йдеться в повідомленні.
В АМПУ відзначили, що для пом’якшення несприятливих наслідків оптимізації кількості персоналу Адміністрація морпортів розробляє можливості перепрофілювання (перекваліфікації) працівників, які підлягають звільненню, та забезпечення їх зайнятості в інших сферах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас