Частка проблемних кредитів у держбанках скоротилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка проблемних кредитів у держбанках скоротилась

Кредит&Депозит
556
За підсумками першого півріччя 2019 року банки державного сектору зменшили прострочену заборгованість на 3,5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 10,6 млрд грн. Обсяг непрацюючих кредитів скоротився на 22 млрд грн.
Про це йдеться у звіті Міністерства фінансів.
“У другому півріччі зберігається тенденція до поступового скорочення обсягу непрацюючих кредитів (NPL) банківської системи, у тому числі у банках державного сектору. Проте частка NPL банківської системи все ще залишається досить значною і станом на 01.07.2019 року становить 51% або 581 млрд грн, з яких 65% або 415 млрд грн припадає на державні банки”, – повідомляє прес-служба Мінфіну.
Так, порівняно з 01.01.2019 обсяг NPL у державних банках скоротився на 22 млрд грн до 415 млрд грн, а їх частка в кредитному портфелі зменшилась на 2,5 в.п. до 65%. Цьому сприяло зростання обсягу працюючих кредитів, у тому числі стрімке зростання роздрібного кредитування та здійснення банками заходів щодо погашення та реструктуризації непрацюючих кредитів.
Достатньо високий рівень NPL банків державного сектору зумовлений якістю корпоративного кредитного портфелю, на долю якого припадала левова частина обсягу банківського кредитування. В той же час, значна частина позичальників не обслуговують свою заборгованість перед держбанками.
В галузевому розрізі значний обсяг непрацюючих кредитів припадає на оптову торгівлю, хімічне, харчове виробництво, сільське господарство, операції з нерухомістю, тощо.
Одночасно банки державного сектору ведуть активну роботу з врегулювання проблемного портфелю.
За І півріччя поточного року банки державного сектору:
  • зменшили прострочену заборгованості на 3,5 млрд грн;
  • здійснили реструктуризацію NPL на суму 10,6 млрд грн;
  • списали заборгованості за рахунок резервів на суму 2,9 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас