У МОЗ розповіли про створення офісу пацієнта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли про створення офісу пацієнта

Казна та Політика
453
Радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раїмов розповів, що Міністерство запускає офіс пацієнта, який буде обробляти скарги людей.
Про це він розповів під час брифінгу в МОЗ.
“До кінця тижня, можливо, на наступному, буде створено офіс пацієнта. Зараз, якщо пацієнт зіткнувся з порушенням його прав чи з якимись проблемами, нестачею ліків, правопорушеннями, вимаганням хабара тощо, він може звернутися на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я. Я не знаю жодної живої душі, яка туди додзвонилася, і колеги, які працюють тут у прес-службі, так само кажуть, що немає людей, які б додзвонилися. Принаймні ми їх не знаємо”, – заявив Раїмов.
За словами радника, тривалий час була проблема комунікацій пацієнтів і Міністерства, тому міністр створює офіс пацієнта в структурі МОЗ. Він зазначив, що документи ще готові не повністю.
“Офіс створять без додаткового фінансування, для того, щоб створити цей офіс, у Міністерства є все необхідне. Офіс пацієнта очолюватиме безпосередньо міністр. Тобто якщо якась скарга потрапляє в офіс пацієнта, далі формується управлінське рішення, яке міністр підписує. Це один із пріоритетів для того, щоб почати повертатися до пацієнтів і в цілому до громадян обличчям, а не тільки місцем, яким Міністерство досить часто верталося до людей, яким необхідна допомога”, – додав він.
За словами Раїмова, найближчим часом тестова версія офісу буде запущена.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас