Правляча родина Ліхтенштейну придбала індійську Aspada — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правляча родина Ліхтенштейну придбала індійську Aspada

Фондовий ринок
452
Приватний банк правлячої династії князівства Ліхтенштейн придбав у одного з фондів Джорджа Сороса індійську компанію Aspada з активами близько $100 млн, що спеціалізується на венчурних інвестиціях в соціальні проекти.
Сума угоди не розкривається.
Активи LGT становлять близько $201 млрд, пише The Wall Street Journal.
Aspada спеціалізується на цільовому соціальному інвестуванні – практиці вкладення ресурсів для отримання прибутку при позитивному соціальному ефекті. Aspada вкладає кошти в компанії сфери охорони здоров’я, фінансових послуг, освіти і сільського господарства, клієнтами яких є люди, які заробляють від $4 до $15 на день, повідомив газеті керівний партнер Aspada Картік Шріватса.
Aspada стане частиною глобальної команди в сфері соціального фінансування, яку створює LGT, плануючи направляти мільярди доларів в азіатські, африканські та латиноамериканські компанії, які постачають товари і послуги людям, які живуть на кілька доларів в день, зазначає голова LGT принц Максимілліан.
“Наша мета – збільшити масштаб організації, – сказав принц. – Це варто того – інвестиції, які приносять великий фінансовий дохід і мають дуже сильний соціальний ефект”.
Згідно з даними некомерційної організації Global Impact Investment Network на кінець 2018 року, обсяг ринку соціального інвестування становив близько $502 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас