ЄБА просить збільшити квоти на міжнародні перевезення в напрямку Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБА просить збільшити квоти на міжнародні перевезення в напрямку Польщі

Казна та Політика
298
Українські підприємці скаржаться на нестачу автодозволів на міжнародні перевезення в напрямку Польщі, у зв’язку з чим звернулися до Президента України Володимира Зеленського із проханням порушити питання збільшення квоти під час зустрічі з президентом Польщі.
Про це йдеться у заяві Європейської бізнес асоціації.
Як зазначається, станом на початок серпня українські підприємці майже вичерпали квоти дозволів на міжнародні перевезення вантажів автомобільним транспортом у напрямку Польщі.
“Проблема нестачі автодозволів турбує бізнес протягом останніх років, проте якщо раніше кількості виданих дозволів вистачало на 9-10 місяців, то наразі деякі види було вичерпано практично за пів року. Відповідно, компанії стикаються з серйозною нестачею авторизованого транспорту для здійснення зовнішньоторговельних операцій з країнами Євросоюзу”, – заявили в асоціації.
Через проблему з дозволами існує загроза затримок у постачанні товарів в країни ЄС, а також можливі перебої з імпортом сировини та готової продукції з Європи, стверджують підприємці.
Для збереження та пришвидшення темпів міжнародної торгівлі необхідно збільшити кількість дозволів між польською та українською сторонами, вважає бізнес.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас