Парцхаладзе повідомив, куди планують відселяти жителів хрущовок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе повідомив, куди планують відселяти жителів хрущовок

Нерухомість
2931
Як повідомили в Мінрегіоні, новий законопроект щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду передбачає, що у разі відселення людей з “хрущовки” нове житло мають надавати у тому ж адміністративному районі.
“Люди повинні мати змогу користуватися звичною для них соцінфраструктурою — ходити в ту ж саму поліклініку, водити дітей у ту ж саму школу або дитсадок”, – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Як має проходити переселення:
  • спочатку повинен будуватися пусковий будинок, куди переселяються мешканці з 2-3 старих будинків,
  • тільки після цього застаріле житло зноситься і на його місці будується нове.

Як взяти кредит під низький процент на нерухомість

“У такому випадку люди краще ставляться до переїзду, коли бачать нове готове приміщення і переїздять в нову квартиру з вже готовим ремонтом. Крім цього, важливо, щоб люди залишалися жити в своїх же районах, до яких вони звикли. Щоб вони продовжували користуватися тією ж соціальною інфраструктурою — школами, лікарнями тощо”, — повідомив Парцхаладзе.
Новий законопроект пропонує два варіанти вирішення питання з “хрущовками”: реконструкцію та знесення.
Проводити реновацію застарілого житла із знесенням старих будинків та будівництвом нових буде вигідно інвесторам у великих містах, в інших населених пунктах місцева влада із залученням інвесторів має проводити реконструкцію.
“Важливо ще те, що зносити старі будинки і будувати нові можливо і вигідно тільки у великих містах — містах-мільйонниках. Тут вартість житла висока, вона дозволить інвестору зайти в такі проекти. А в невеликих населених пунктах це практично неможливо, там є сенс проводити реконструкцію будівель. І це може бути або міська програма, або державна. У Києві є програма 70/30. Є програма в Мінрегіоні через Фонд енергоефективності, наприклад, — «теплі кредити», — додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас