У школах Німеччини заборонили Microsoft Office 365 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У школах Німеччини заборонили Microsoft Office 365

Фондовий ринок
1877
Школам в німецькій землі Гессен заборонили використання Microsoft Office 365 через нові правила ЄС, ухвалив комісар землі із захисту даних.
Проблема виникла після того, як Microsoft закрила свій німецький дата-центр в серпні минулого року, створюючи потенційний ризик для доступу до даних своїх користувачів з боку влади США.
Представник Microsoft визнав занепокоєння комісара, але вказав на те, що адміністратори повинні самі обмежувати обсяг даних, що відправляються компанії, коли Office 365 підключений до робочого або навчального облікового запису. Вони також заявили, що компанія нещодавно представила нові функції, що забезпечують більший контроль над цими даними, і зазначили, що компанія раніше успішно пред’явила позов уряду США щодо доступу до даних про клієнтів у Європі.
«Ми вдячні, що комісар порушив ці проблеми, і ми сподіваємося продовжити співпрацю з комісаром з питань і проблем, пов’язаних з пропозиціями Microsoft», – сказав представник компанії.
Але, схоже, компанії потрібно буде зробити більше для вирішення проблем комісара із захисту даних Гессена, який хоче отримати більше гарантій безпеки обробки даних. Простого отримання згоди користувача буде недостатньо, тому що шкільне програмне забезпечення має справу з конфіденційними даними, що стосуються дітей.
Комісар зазначає, що школи в Гессені також не можуть використовувати хмарні рішення від Google і Apple відповідно до правил ЄС. Наразі єдиним варіантом для шкіл є використання локально збереженого програмного забезпечення, такого як і хмарний Microsoft Office 2019.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас