В аеропорту Бориспіль заявили, що впораються з додатковими рейсами на час закриття Жулян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту Бориспіль заявили, що впораються з додатковими рейсами на час закриття Жулян

Фондовий ринок
5397
Аеропорт Бориспіль готується до прийому додаткових рейсів у вересні 2019 року через майбутнє закриття аеропорту Жуляни на ремонт і впорається з їх обслуговуванням, повідомили avianews.com в прес-службі підприємства.
За словами представника Борисполя, аеропорт розробив концепцію розподілу рейсів і зараз отримує запити від авіакомпаній на польоти. Він не уточнив, в якому терміналі підприємство має намір обслуговувати додаткових пасажирів, додавши, що ця інформація буде оприлюднена після того, як завершиться збір заявок від авіаперевізників.
Аеропорт Жуляни припинить прийом і відправку рейсів з 09:00 2 вересня до 09:00 12 вересня за київським часом для проведення ремонту злітно-посадкової смуги. Повітряні ворота вже видали NOTAM A1437/19 (інформація про зміни в правилах проведення і забезпечення польотів) і почали інформувати авіаперевізників. На час проведення робіт їм пропонується тимчасово переїхати в аеропорт Бориспіль.
Також під час тимчасового припинення польотів підприємство має намір відремонтувати руліжні доріжки №1 і №2. Вартість робіт оцінюється в 33 млн грн.
У 2017 році аеропорт Жуляни уже проводив ремонт смуги. Тоді на час робіт аеродром був закритий для прийому і відправки літаків з 14 по 24 травня 2017 року. Ремонт проводився на кошти КП «Міжнародний аеропорт «Київ», у власності якого перебуває аеродром. Згідно з даними системи Prozorro, вартість послуг підрядника – компанії Onur – склала 24,75 млн. грн.
На час робіт авіакомпанії, включаючи найбільшого клієнта аеропорту Жуляни лоу-коста Wizz Air, перенесли польоти в аеропорт Бориспіль.
Повна реконструкція і подовження смуги коштом державного бюджету в аеропорту Жуляни проводилися в 2008 році. Це дозволило повітряним воротам розширити список літаків, які можуть обслуговуватися на аеродромі, включивши до нього найпопулярніші середньомагістральні авіалайнери сімейства Boeing 737 і Airbus A320.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас