Творець USB пояснив, чому флешку майже неможливо вставити правильно з першого разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець USB пояснив, чому флешку майже неможливо вставити правильно з першого разу

Технології&Авто
9493
Один з творців USB-інтерфейсу Аджей Бхатт пояснив, чому пристрої з таким роз’ємом “неможливо” з першого разу правильно підключити, і чому ніхто не виправив цю проблему.
Про це він розповів в інтерв’ю NPR.
Бхатт був одним з членів команди розробників Intel, яка в середині 90-х придумала USB (скорочено від Universal Serial Bus – універсальна послідовна шина).
В інтерв’ю Бхатт визнав, що головна проблема з роз’ємом – відсутність оборотності, тобто штекер в роз’єм можна вставити тільки однією стороною.
Інженер пояснив, що спроба зробити роз’єм “оборотним” збільшила б вартість виробництва вдвічі – знадобилося б більша кількість проводів і електронних схем.
Команда розробників пішла на компроміс і зійшлася на тому, що інтерфейс буде прямокутним, а ймовірність вставити в нього штекер правильно буде 50/50.
Фахівці розглядали можливість зробити інтерфейс круглим, але тоді ймовірність під’єднати штекер до гнізда неправильно була б ще вищою.
“Дивлячись назад, звичайно, я розумію, що використання (USB – ред.) виявилося не таким простим, як мало бути”, – сказав Бхатті, уточнюючи, що рішення, яке вибрали розробники (більш низька вартість проти зручності), все-таки було вірним.
Про це говорить той факт, що після появи роз’єму в 1998 році, його стали використовувати переважна більшість розробників комп’ютерного “заліза”.
У 2014 році з’явився інтерфейс USB Type-C, в якому оборотність передбачили.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас