Вперше власники акцій Apple отримали дивіденди на території України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше власники акцій Apple отримали дивіденди на території України

Фондовий ринок
3465
Українські акціонери вперше отримали дивіденди від інвестицій в акції американської компанії Apple на території України.
Як повідомили в прес-службі Національного депозитарію України (НДУ), американська компанія Apple виплатила дивіденди своїм акціонерам, в тому числі тим, які перебувають на території України.
Перша виплата відбулася 16 травня 2019 року, а на рахунок НДУ гроші були зараховані 14 червня.
Як зазначає ТОВ «БТС Брокер», дивіденди отримали всі власники акцій Apple, на рахунках яких враховувався цей фінансовий інструмент. Сума не розголошується.
Акції Apple 12 березня 2019 року було допущено до обігу в Україні (продажі почалися на Українській біржі). Завдяки кореспондентським відносинам Національного депозитарію України (НДУ) з міжнародним депозитарієм Clearstream Banking Luxembourg акції американської корпорації почали враховуватися в національну депозитарну систему.
Акціонер отримує інформацію про виплати дивідендів або загальні збори через НДУ. Крім того, за власним бажанням кінцевий власник акцій Apple може віртуально проголосувати за ті чи інші рішення, які ухвалюються на загальних зборах.
Обслуговування виплати дивідендів за акціями Apple проводилося з урахуванням норм валютного законодавства США (FATCA), згідно з яким податок в розмірі 30% стягується у джерела отримання прибутку, якщо власник вчасно не пройшов відповідну процедуру сертифікації для ухилення від оподаткування.
Акції Apple увійшли в набір найпопулярніших акцій серед американських інвесторів, які іноземні ЗМІ називають – FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix і Google).
За останні 5 років цими компаніями освоєно приблизно 37% всієї капіталізації індексу S&P 500, яка сьогодні оцінена в $25 трлн. За цей час акції Apple зросли на 110,57%, в той час як індекс S&P 500 додав лише 48,8%.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас