В ЄБРР проти перенесення на тривалий термін запуску ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄБРР проти перенесення на тривалий термін запуску ринку електроенергії

Енергетика
328
У Європейському банку реконструкції і розвитку підтверджують свою позицію про необхідність відкласти запуск ринку електроенергії з 1 червня 2019 року на 3-6 місяців для кращої підготовки до нього. У банку вважають, що більш тривалі терміни є надмірними і несуть негативні наслідки.
Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов.
«Якщо відкласти на рік реформу, то особливо у зовнішніх гравців, які приносять не тільки гроші, але і технології, пропаде інтерес до ринку. Хороша ложка до обіду: відкладати запуск ринку на рік – це надмірна пауза», – сказав Усов.
За його словами, особливо ці зміни важливі для компаній, які займаються відновлюваною енергетикою і останнім часом активно інвестують в Україну.
Він також підкреслив, що однією з цілей реформ ринку електроенергії є його інтеграція в європейський ринок і підвищення енергетичної безпеки країни, тому з цієї точки зору також бажано уникнути зайвої затримки запуску реформи. Нагадаємо, на 1 липня 2019 року в Україні заплановано запуск нового моделі ринку е/е.
Єдиний покупець і продавець е/е – ДП «Енергоринок» – ліквідується.
Вводяться двосторонні договори між виробниками та постачальниками/споживачами, біржі – ринок «на добу вперед» і внутрідобовий ринок, а також балансуючий ринок, на якому буде розраховуватися вартість небалансів (різниці між прогнозним і фактичним споживанням).
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас