Хакери зламали онлайн-обмінник валют - вивели сотні тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали онлайн-обмінник валют - вивели сотні тисяч гривень

Фінтех і Картки
1812
Зловмисники перевели з рахунку підприємця понад 400 тис. грн, використовуючи уразливість у сервісі онлайн-обміну валют. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції.
В Подільське управління Департаменту кіберполіції надійшло повідомлення від 30-річного жителя Київської області про те, що вночі на його електронну адресу почали надходити повідомлення про списання коштів. Потерпілий уточнив, що з його рахунку вивели близько 420 тис. грн.
Під час досудового розслідування співробітники кіберполіції вийшли на двох 33-річних чоловіків, причетних до цьоого злочину. Один з них проживав в місті Вінниця, де займався налаштуванням і підтримкою інтернет-ресурсів.
«Знаючи про уразливість онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використовував їх для викрадення коштів. Він заблокував роботу ресурсу і доступ до нього власнику. Після цього перерахував на підконтрольні електронні гаманці всі кошти власника, що зберігалися на картці, яка була підв’язаною до цього ресурсу», – розповіли в департаменті кіберполіції.
За даними слідчих, далі коштами розпоряджався другий учасник злочинного угруповання, який в той час перебував у Тернопільській області. Він провів низку операцій з різними електронними гаманцями для перенаправлення коштів, перевів їх у криптовалюту і потім перевів у готівку.
Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Вінницькій області провели у правопорушників одночасно шість санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації, чорнові записи та мобільні телефони, до яких були прикріплені акаунти платіжних систем для виведення грошових коштів.
Провадження кваліфіковано за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) КК України. Після проведення всіх експертиз буде встановлено остаточну суму збитків, завданих потерпілому, а також буде вирішено питання про оголошення підозри зловмисникам. По цій статті підозрюваним загрожує до трьох років позбавлення волі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас