Перший робот-прибиральник для океану пройшов випробування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший робот-прибиральник для океану пройшов випробування

Технології&Авто
1253
Пластикове забруднення океану – це серйозна проблема, і вчені зайняті вивченням можливих засобів для її вирішення. Наприклад, італійські фахівці створили робота SILVER 2 (Seabed Interaction-Legged Vehicle for Exploration and Research 2), який буде займатися очищенням морського дна від пластику, передає New Atlas.
Оригінальний робот – SILVER – був анонсований в минулому році; його розробляли як засіб для підводних досліджень для біологів, геологів, фотографів і т. д. SILVER 2 здатний на те саме, проте основне його призначення – збір пластику. SILVER 2 має шість ніг, за допомогою яких пересувається по морському дну, долаючи можливі перешкоди; а досліджує навколишнє середовище робот за допомогою двох камер з високою роздільною здатністю. Перший підводний тест SILVER 2 пройшов недалеко від порту Ліворно, найбільшого порту Тоскани.
По завершенні розробки 9-кілограмовий робот повинен буде знаходити і прибирати мікропластик; поки, втім, він лише чекає встановлення роботизованої руки, за допомогою якої буде збирати пластикові пакети, пляшки і т. д. Як зазначається, SILVER 2 не призначений для автономної роботи: він буде управлятися дистанційно. Вказується, що робот може занурюватися на глибину до 200 метрів.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас