Стало відомо, скільки Європа вклала в енергоефективність України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Європа вклала в енергоефективність України

Енергетика
546
Європейський Союз (ЄС) витратив на підтримку проектів енергоефективності в Україні 190 млн євро. Про це заявив перший радник і керівник операційного відділу представництва ЄС в Україні Йоханнес Бауер.
“Портфель ЄС – 190 млн євро, спрямованих на підтримку проектів з енергоефективності. Найбільший внесок у Фонд енергоефективності – 100 млн євро” – сказав Бауер.
Також ЄС допомагає впровадити стандарти енергоефективності будівель. У цьому контексті Україна, за словами Бауера, продемонструвала прогрес. Зокрема, впровадила закон “Про енергетичну ефективність будівель” і попрацювала в напрямку вимірювання споживання тепла в будинках.
В Україні також працює проект компанії ДТЕК “Енергоефективні школи”, який отримав нагороду від ООН. Учні, батьки та вчителі дізнаються як можна економити на електриці і зберігати тепло в своїй квартирі. Курси працюють у двадцяти трьох областях України. За сім років проект охопив понад 2000 шкіл – це близько 400 тисяч учасників. У майбутньому в компанії ДТЕК сподіваються залучити до такого навчання всі школи України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас