Радник Зеленського пропонує викупити ВВП-варанти, випущені під час "реструктуризації Яресько" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Зеленського пропонує викупити ВВП-варанти, випущені під час "реструктуризації Яресько"

Фондовий ринок
12921
ВВП-варанти, випущені під час реструктуризації українського боргу в 2015 році, є “міною сповільненої дії”. Варто розглянути можливість дострокового їх викупу.
Про це написав радник президента Володимира Зеленського з економіки, фінансів та податкових питань Данило Гетманцев в статті на “Зеркале Недели”.
“Одночасно з бездоганним обслуговуванням існуючого боргу необхідно вести проактивну політику з управління ним, яка полягає в переговорах з нашими кредиторами про достроковий викуп боргових зобов’язань (в першу чергу, VRI) на вигідних Україні умовах…”, – написав він.
Гетманцев охарактеризував VRI як “закладену попередньою командою фінансову міну сповільненої дії надруйнівної сили”.
“Цінні папери, випущені на кабальних умовах, не лише можуть стати стримуючим фактором економічного зростання, до якого ми всі прагнемо, а й призведуть до виплат, що кратно перевищуватимуть реструктуризований в 2015 році борг”, – вважає експерт.
Серед інших заходів цієї політики Гетманцев назвав залучення кредитних ресурсів у гривні і перекредитування існуючого боргу на дешевший.

Довідка Finance.ua:

  • Варант – це цінний папір, що дає власникові право купувати пропорційну кількість акцій за обумовленою ціною протягом певного проміжку часу, як правило, за нижчою в порівнянні з поточною ринковою ціною.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас