Amazon показала нові гібридні дрони для доставки замовлень (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon показала нові гібридні дрони для доставки замовлень (відео)

Технології&Авто
577
Компанія Amazon представила останню версію свого безпілотного літального апарату для сервісу Prime Air.
Це гібридний дрон, здатний злітати і сідати вертикально, а також здійснювати стійкий горизонтальний політ. Компанія заявляє, що хоче запустити службу доставки з використанням безпілотника «Найближчими місяцями», але не повідомила, де це може статися або скільки клієнтів вона зможе охопити.
Відзначається, що при розробці цього літального апарату велика увага приділялася питанням безпеки, які дуже важливі для клієнтів. Amazon заявляє, що функції безпеки безпілотника роблять його «надійним і стабільним, як комерційний літак».
Новий дрон використовує комбінацію тепловізійних камер, камер оцінки глибини навколишнього простору і сонара для виявлення перешкод. За допомогою моделей машинного навчання бортові комп’ютери можуть автоматично виявляти перешкоди і оминати їх. Система здатна виявляти різні об’єкти – «від парапланів, ліній електропередач до коргі на задньому» – і уникати зіткнень з ними.
Ротори дрона також повністю закриті для забезпечення безпеки. Причому ці захисні компоненти служать крилами під час тривалого польоту. БПЛА має шість ступенів свободи (в порівнянні з чотирма для звичайного квадрокоптера), який, за словами Amazon, забезпечує більш динамічний і рухливий політ. Похила конструкція дозволяє дрону використовувати для польоту вперед ті самі шість гвинтів, що і для зльоту або посадки. Вантажі, що доставляються, перевозяться у фюзеляжі, розміщеному посередині.
Amazon заявляє, що її кінцева мета для сервісу Prime Air – створити «повністю електричні безпілотники, здатні літати до 15 миль (близько 24,1 км) і доставляти клієнтам вантажі вагою до 5 фунтів (близько 2,3 кг) менше ніж за 30 хвилин». Це може звучати як невелике корисне навантаження, але Amazon каже, що 75-90% придбаних предметів не перевищують цю вагу.
Компанія Amazon планує приступити до експлуатації цих дронів протягом декількох найближчих місяців, але ще не вибрала місце для запуску цього сервісу. Компанія очікує отримання схвалення Федерального управління цивільної авіації США на цю конструкцію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас