"Крило, що літає": в Нідерландах представили концепт авіалайнера майбутнього (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Крило, що літає": в Нідерландах представили концепт авіалайнера майбутнього (відео)

Технології&Авто
955
Нідерландські розробники представили екзотичний концепт авіалайнера майбутнього. Літак являє собою величезне «крило, що літає», яке в задній частині роздвоюється, утворюючи V-подібну структуру.
Про це йдеться в прес-релізі Делфтського технічного університету.
Роботи над проектом ведуться за підтримки компанії KLM. «Flying-V менший за A350 (авіалайнер Airbus) і має меншу лобову поверхню при порівнянному внутрішньому обсязі. В результаті ми отримуємо знижений опір. Це означає, що Flying-V споживає менше палива на тій самій дистанції», – розповів один з авторів концепту Релоф Вос.
За оцінками розробників, паливна економія майбутнього авіалайнера складе до 20 відсотків в порівнянні з Airbus A350-900.
Очікується, що Flying-V зможе брати на борт до 314 пасажирів і до 160 кубометрів вантажів. Пасажири розмістяться в передній кромці його «літаючого крила», а вантажі й паливо – в задній. Розмах крил складе 65 метрів, довжина – 55 метрів, висота – 17 метрів.
На першому етапі на літаку планується встановлювати два гасові турбовентиляторні двигуни, хоча в майбутньому вони можуть бути замінені на більш сучасні, ефективні і «чисті» приводи.
За словами інженерів, незвичайна форма фюзеляжу відкриває абсолютно нові можливості для розробки більш зручною і комфортної обстановки для пасажирів. Перший політ дослідної моделі Flying-V повинен відбутися в жовтні 2019 року, до 100-річного ювілею авіакомпанії KLM.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас