Суд про відновлення Коломойського власником ПриватБанку перенесли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд про відновлення Коломойського власником ПриватБанку перенесли

Фондовий ринок
856
Сьогодні Господарський суд Києва переніс розгляд справи про визнання недійсним договору купівлі-продажу ПриватБанку на 19 червня 2019 року.
Суд запросив нової інформації у справі.
Позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року, між Мінфіном і особами, що були на той час його акціонерами, було подано екс-співвласником банку Ігорем Коломойським і Triantal Investments Ltd.
7 травня Госпсуд відмовив у клопотанні ПриватБанку закрити провадження у цій справі. Однак суд задовольнив клопотання представників Коломойського надати додаткові докази, серед яких точна кількість акцій Приватбанку, які були продані державі в процесі націоналізації.
За договором купівлі-продажу Коломойський продав ПриватБанк Міністерству фінансів за 1 гривню, оскільки на той момент банк був з від’ємним капіталом.

Довідка Finance.ua

  • 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку за позовом Ігоря Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.
  • 19 квітня суд скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, яким визначено перелік пов’язаних з банком фізичних і юридичних осіб.
  • 20 квітня Печерський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору особистого поручительства бізнесмена Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування ПриватБанку на суму в 9,2 млрд грн, отриманими до його націоналізації.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас