Угорщина виділить понад 7,5 млн євро на закарпатську "культурну експансію" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина виділить понад 7,5 млн євро на закарпатську "культурну експансію"

Казна та Політика
1993
Уряд Угорщини виділить понад 7,5 млн євро на програму підтримки угорської культури Закарпаття.
Про це повідомляє Фокус з посиланням на Mukachevo.net.
Про запуск програми на прес-конференції в Будапешті оголосив Іштван Грежа, уповноважений угорського міністра, відповідальний за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаттям.
За його словами, програма буде спрямована на оновлення будівель культурної спадщини, а також впровадження театрально-музичних програм. Грежа назвав це “угорською культурною експансією”.
“На Закарпаття ми плануємо привозити великі імпрези і спектаклі тільки високого художнього рівня, що часто неможливо в непристосованих і давно забутих гігантських будинках культури”, – зазначив марю.
Першим етапом цієї програми є реконструкція Угорського національного театру в Берегово, де вже цієї осені розміститься також культурний центр імені Шарі Федак. За словами Грежи, далі почнеться підтримка закладів культури по всьому Закарпаттю.
Основна частина реалізації програми почнеться в 2020 році і триватиме ще два роки.
Грежа також зазначив, що всі народи Закарпаття також зможуть показати угорцям, наскільки багатогранною є їхня культура. І додав: “Якщо ця модель на Закарпатті запрацює, то вона буде поширюватися і на інші зарубіжні угорські громади”.
За його словами, угорський уряд готовий підтримати не тільки закарпатських угорців, а також представників усіх національностей Закарпаття, відповідно до їхніх пропозицій, які попередньо будуть схвалені урядом Угорщини.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас