Найбільш інноваційні міста світу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш інноваційні міста світу (інфографіка)

Технології&Авто
1046
Технології та інновації перебувають сьогодні в центрі уваги всіх тих, хто думає про майбутній розвиток нашого світу. У нещодавньому дослідженні Innovation Geographies представлено ​​сотню міст з найбільш розвиненими інноваційними екосистемами і активною підтримкою талантів.
Прогнозовано, Сан-Франциско – столиця Кремнієвої долини – очолив рейтинг. І хоча американські міста непогано представлені в списку, азіатські не поступаються. Токіо, Сінгапур, Пекін і Сеул – всі вони представлені в першій десятці.
Пекін сьогодні – місто з найбільшим числом стартапів-єдинорогів, після Кремнієвої долини, звісно. Також він є третім найбільш привабливим містом для венчурного фінансування в світі. Шанхай і Шеньчжень також потрапили до топ-20, що знову-таки підтверджує домінування великих міст Китаю як центрів інновацій.
З європейських міст до топ потрапили, ясна річ, Лондон і Париж. Також виділяється технічний квартет Мюнхен, Берлін, Амстердам і Стокгольм, зокрема, Берлін перетворюється на епіцентр для “цифрових кочівників” з усієї Європи.
За межами США і Європи лідирують австралійські магаполіси Сідней і Мельбурн, які також потрапили до топ міст, де розвивають таланти. Комфортний стиль життя і інфраструктура, запропоновані цими містами, приваблюють фахівців, що робить їх сильними претендентами на світову конкуренцію.
Найбільш інноваційні міста світу (інфографіка)
В рамках дослідження було також зроблено цікавий висновок щодо ролі нерухомості та її впливу на привабливість міст для талантів. На думку авторів, нерухомість сьогодні починає відігравати ключову роль у розвитку міст, допомагаючи їм ставати стійкішими, позаяк будівлі стають розумнішими і екологічнішими.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас