Влада назвала основну причину пробок у містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада назвала основну причину пробок у містах

Технології&Авто
1237
Великі забудови в містах, незважаючи на свою сучасність, є причиною великих пробок, оскільки з самого початку не передбачають зміну схеми дорожнього руху.
Про це повідомляє КП «Центр безпеки дорожнього руху».
Нові великі будівельні об’єкти – торгово-розважальні центри, житлові комплекси – зазвичай створюють проблеми з дорожнім рухом та паркуванням на прилеглих вулицях. Причиною тому є неузгодженість схем організації дорожнього руху вимогам державних будівельних норм і відсутність їх експертних оцінок відповідними фахівцями.
«На сьогоднішній день поліція не забезпечує повноцінний контроль за дотриманням правил руху – за їхньою інформацією, бракує співробітників, – і неможливо приставити поліцейських, що мають ловити справжніх злочинців, до кожного перехрестя. На жаль, сьогодні забудовник отримує технічні умови на підключення до водопроводу, каналізації, газопроводу, електромереж – але до вулично-дорожньої мережі приєднується на свій розсуд», – зазначив Віктор Черній, директор КП «Центр організації дорожнього руху».
Такий результат дерегуляції у сфері будівництва призводить до ускладнень дорожнього руху, що особливо помітно у випадках, коли такі об’єкти розташовані на магістральних вулицях і дорогах міста. Що ТРЦ, великі житлові комплекси є потужними точками тяжіння як для автотранспорту, так і для пішоходів, пасажирів громадського транспорту – незручностям, а часом і небезпеці піддаються практично всі учасники дорожнього руху.
На думку Віктора Чернія, щоб уникнути ускладнень руху та погіршення стану безпеки руху в районі великих новобудов, необхідно на законодавчому рівні закріпити обов’язковість надання технічних умов та узгодження схем організації дорожнього руху уповноваженими органами місцевого самоврядування – адже саме на них покладена відповідальність за належне забезпечення організації дорожнього руху.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас