Глобальні продажі смартфонів продовжують падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні продажі смартфонів продовжують падати

Технології&Авто
1200
Gartner опублікувала результати власного дослідження світового ринку смартфонів.
Згідно з представленими даними, глобальні продажі смартфонів кінцевим користувачам в першому кварталі 2019 року скоротилися на 2,7%, склавши 373 млн одиниць, тоді як за підсумками аналогічного часового періоду в 2018 році цей показник дорівнював 383,5 млн одиниць.
Незважаючи на санкції американського уряду, Huawei продовжує посідати другий рядок рейтингу найбільших виробників смартфонів, скорочуючи відставання від Samsung.
Йдеться про зниження попиту на смартфони преміального рівня, що позначилося на продажах Samsung і Apple, що мають значні частки в цьому сегменті. Флагманські пристрої рідше отримують нові функції, а їх вартість продовжує зростати. Це призводить до збільшення періоду володіння пристроями, оскільки користувачі не поспішають купувати новинки. Найбільше смартфонів продається в США і Китаї, а й тут за підсумками першого кварталу продажі скоротилися на 15,8% і 3,2% відповідно.
За підсумками першого кварталу 2019 року найбільшим постачальником смартфонів залишилася Samsung з часткою ринку в 19,2%. Відзначається певний спад, оскільки після I кварталу 2018 року частка Samsung становила 20,5%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас