Google навчила ШІ відтворювати відео за двома кадрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google навчила ШІ відтворювати відео за двома кадрами

Технології&Авто
1777
Нейромережі вже навчилися самостійно анімувати статичні зображення і навіть покращувати якість старих відеозаписів – але як з’ясувалося, на цьому їхні можливості не закінчуються.
Дослідницький підрозділ Google по роботі зі штучним інтелектом анонсуваі новий алгоритм, здатний «домалювати» відеоряд на основі його першого і останнього кадрів.
Розроблена співробітниками пошукового гіганта нейромережа складається з трьох компонентів. Декодер двовимірного зображення конвертує вхідні дані в спеціальний формат для аналізу, генератор прихованого тривимірного представлення навчається на основі отриманої інформації, а відеогенератор декодує отриману інформацію в нові кадри майбутнього відео.
Щоб перевірити роботу технології, розробники стиснули три набори кадрів до роздільної здатності 64×64 пікселі. Кожен зразок містив в цілому 16 кадрів, 14 з яких треба було створити штучному інтелекту. Дослідники запускали алгоритм 100 разів для кожної пари вихідних зображень, при цьому навчання ШІ зайняло близько 5 днів з використанням відеокарти NVIDIA Tesla V100. В результаті згенеровані послідовності відповідали заданим початковим і кінцевим кадрам і були схожі за стилем.
У перспективі, за словами розробників, алгоритм може стати корисним інструментом для генерації відео на основі мінімального набору вступної інформації.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас