"Нафтогазу" відмовили у стягненні майже 100 млн гривень з "Київтеплоенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогазу" відмовили у стягненні майже 100 млн гривень з "Київтеплоенерго"

Фондовий ринок
241
Верховний суд України відмовив “Нафтогазу України” у стягненні майже 100 млн гривень боргів “Київенерго” з його правонаступника “Київтеплоенерго”.
Про це свідчить публікація Верховного суду в Facebook.
Відзначимо, йдеться про справу № 910/5080/18, в якій “Нафтогаз” подав проти “Київенерго” позов про стягнення 97,2 млн гривень боргів за газ. В ході розгляду сторони звернулися з проханням змінити відповідача на КП “Київтеплоенерго” як правонаступника “Київенерго”, що і було зроблено.
Після цього апеляційна інстанція дійшла висновку, що на “Київтеплоенерго” при здійсненні правонаступництва на підставі ч. 3 ст. 22 закону України “Про теплопостачання” покладено надмірний тягар відповідальності за борги, і скасувала рішення господарського суду.
В результаті Верховний суд погодився з висновком апеляційної інстанції про те, що поширення положень ч. 3 ст. 22 закону “Про теплопостачання” на ці правовідносини спричинить позбавлення Київради (в тому числі через створювані комунальні підприємства) права розпорядження своєю власністю, а також містить ознаки дискримінаційного підходу в частині визначення юридичної поведінки сторін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас