Українські траси обладнають світловідбиваючою розміткою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські траси обладнають світловідбиваючою розміткою

Казна та Політика
654
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує проектувати в Україні траси з світловідбиваючої розміткою.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“У нових змінах в ДБН щодо доріг загального користування вводимо норму щодо можливості використовувати таку дорожню розмітку на українських трасах”, – ідеться в повідомленні.
Для чого необхідні світловідбиваючі вставки:
  • на 70% покращить видимість на дорогах у вечірній час
  • підвищить безпеку дорожнього руху
  • світловідбиваючі вставки можна також використовувати для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок.
Світловідбиваючі вставки виготовляються з того самого світловідбиваючого матеріалу, що і катафоти на фарах автомобілів або велосипедів. І можуть вирішити проблему з підсвічуванням трас у нічний час.
«Робити світловідбиваючі вставки набагато реальніше і дешевше, ніж встановлювати люмінесцентну розмітку. Їх можуть використовувати, зокрема, для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок», – зазначив Парцхаладзе.
Відомство затвердило відповідні зміни до державно-будівельних норм, і вони будуть опубліковані найближчим часом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас