Міжбанк: позиційні війни великих гравців в частині курсових ігор триватимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: позиційні війни великих гравців в частині курсових ігор триватимуть

Валюта
604
У п’ятницю поведінка всіх учасників валютного ринку буде диктуватися одним, але дуже суттєвим фактором – наближенням закінчення періоду бюджетних платежів у клієнтів.
У цьому місяці кінець податкових розрахунків у клієнтів за рахунок вихідного 18 і 19 травня проходить дещо сумбурно і в явному тимчасовому цейтноті. Саме брак часу змусить сьогодні експортерів активно продавати валюту для розрахунку з державою, а у імпортерів скоротить можливості щодо її купівлі.
Додатково на ситуацію на міжбанку вплине зниження ліквідності в системі (на ранок 17 травня коррахунки банків впали до 55,8 млрд гривень) та її черговий дуже нерівномірний розподіл. Більш ніж 85% всіх цих ресурсів сконцентровано всього на перших 20-25 банках, а інші їх колеги відчувають гострий дефіцит гривні. Це скорочує їх можливості як на ресурсному, так і валютному міжбанку.
Деяку підтримку нацвалюті надасть готівковий ринок, де вчора припинилося зростання цінників продажу долара, і це трохи заспокоює ситуацію на ринку.
До негативу можна віднести вже триденну тенденцію на торгах в частині тиску на гривню, що психологічно працює проти неї і налаштовує учасників ринку на девальваційні очікування.
Ми прогнозуємо досить велику активність на ринку, незважаючи на закінчення тижня. Це пов’язано з бюджетними платежами у клієнтів. Обсяг операцій на торгах буде в межах до 410 млн доларів при укладенні 570-620 угод, а коридор по долару збережеться в межах 26,25-26,40 гривень.
Позиційні війни великих гравців в частині курсових ігор триватимуть, а спекулянти будуть працювати “в дві сторони”. Регулятор вельми налаштований на вихід на торги для поповнення ЗВР, але остаточне рішення в цьому питанні буде залежати від наявності надлишку долара на торгах. Поки що його фактично немає, і це дуже “засмучує” НБУ.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,35 / 26,37
євро – 29,48 / 29,50
російський рубль – 0,4084 / 0,4089
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас