SNL створить ШІ для координації польотів гіперзвукових транспортних засобів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SNL створить ШІ для координації польотів гіперзвукових транспортних засобів

Технології&Авто
177
Американська Національна лабораторія «Сандія» (SNL) оголосила про створення коаліції вчених, які займуться створенням аеродинамічної системи для управління гіперзвуковыми транспортними засобами зі штучним інтелектом.
Про це пише New Atlas.
Польоти на гіперзвукових швидкостях Маха 5 (5,961 км / год) — одна з найперспективніших галузей в авіації. Великі і середні компанії витрачають мільйони доларів на розробку апаратів, здатних рухатися на такій швидкості. Це дозволить подорожувати з Лондона в Сідней за дві години і істотно знизити ціни на перельоти.
Однак управління літальними апаратами в середовищі Маха 5+ вкрай складне і вимагає враховувати велику кількість факторів. Це уповільнює розробку і тестування гіперзвукових систем, вважають в SNL.
Вчені з коаліції займуться створенням ШІ, який зможе швидко планувати політ і враховувати пориви вітру, погодні умови, траєкторію польоту та інші фактори.
Якщо дослідникам вдасться створити ШІ для управління і координації гіперзвукових транспортних засобів, перший політ на такій ракеті може відбутися вже в 2024 році, вважають в лабораторії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас