Банки оцінюють перспективи кредитування в Україні позитивно - опитування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки оцінюють перспективи кредитування в Україні позитивно - опитування НБУ

Кредит&Депозит
277
Банки оптимістично оцінюють перспективи зростання кредитування населення та бізнесу як у II кварталі 2019 року, так і у наступні 12 місяців – йдеться у повідомленні на сайті НБУ.
Крім того, третій квартал поспіль зберігаються позитивні очікування фінустанов щодо припливу депозитів. Про це свідчать результати Опитування про умови банківського кредитування.
Збільшення портфелів корпоративних та роздрібних кредитів планують 76% і 74% респондентів відповідно. Оптимізм банків стосовно приросту депозитів населення зберігається вже чотири роки, проте останні три квартали поспіль очікування банків є найбільшими.
26% опитаних, переважно великі банки, очікують на підвищення якості кредитного портфеля бізнесу та населення у наступні 12 місяців.
Банки очікують, що у IІ кварталі збільшиться попит на кредити і бізнесу, і населенню. Відповідно до прогнозів банків попит у корпоративному сегменті найбільше зросте на короткострокові кредити, кредити МСП (малі та середні підприємства) та гривневі позики.
У ІІ кварталі банки не планують змінювати стандарти кредитування для бізнесу, проте очікують на продовження тенденції пом’якшення стандартів кредитування у споживчому сегменті.
За оцінками великих банків, у І кварталі загальний рівень ризиків знизився, найбільше – ризик ліквідності. Два квартали поспіль зменшуються операційний, валютний та процентний ризики. Очікується, що у ІІ кварталі кредитний та валютний ризики надалі знижуватимуться, водночас інші ризики, на думку респондентів, не зміняться.
Опитування НБУ проводилося з 19 березня до 10 квітня 2019 року серед кредитних менеджерів 50 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 98%.
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас