Нацбанк підготував пам’ятку для клієнтів банків у зв’язку із запровадженням банківського рахунку IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підготував пам’ятку для клієнтів банків у зв’язку із запровадженням банківського рахунку IBAN

Казна та Політика
3540
Національний банк підготував пам’ятку для клієнтів банків у зв’язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.
Регулятор рекомендував банкам ознайомити своїх клієнтів з цим документом.
Так, клієнти банків:
  • з 05 серпня 2019 року зможуть отримувати від банку інформацію про зміну діючого рахунку за стандартом IBAN для інформування своїх контрагентів та зазначення у розрахункових документах.
    Водночас зміна діючого номера рахунку за стандартом IBAN не призводить до зміни положень договору (договору банківського рахунку/розрахунково-касового обслуговування/банківського вкладу тощо);
  • з 05 серпня 2019 до 31 жовтня 2019 року у документах на переказ коштів можуть заповнювати реквізити “Код банку” та “Рахунок” у будь-яких варіаціях.
    У документах на переказ коштів в реквізитах платника/отримувача можуть заповнювати як пару реквізитів (номер рахунку платника/отримувача та код банку платника/отримувача), так і номер рахунку платника/отримувача лише за стандартом IBAN. У разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN у реквізиті “Код банку платника/отримувача” зазначатимуть нуль;
  • з 01 листопада 2019 року у реквізиті розрахункового документа “Рахунок” мають зазначати номер рахунку платника/отримувача тільки за стандартом IBAN.
Нацбанк підготував пам’ятку для клієнтів банків у зв’язку із запровадженням банківського рахунку IBAN

Довідка Finance.ua:

  • З 05 серпня 2019 року в Україні запроваджується міжнародний номер банківського рахунку IBAN, який складається з 29 літерно-цифрових символів.
  • З 01 листопада 2019 року застосування IBAN буде обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема і транскордонних переказів. Тобто всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас