Президент підписав Закон про соцпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав Закон про соцпослуги

Казна та Політика
4366
Президент Петро Порошенко підписав Закон про соціальні послуги № 4607.
Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.
У пояснювальній записці йдеться, що в ході підготовки законопроекту був вивчений досвід правового регулювання у сфері надання соцпослуг у Франції і Великобританії.
Передбачається виплата компенсації постачальникам соціальних послуг:
  • Недержавні організації (громадські, релігійні та ін.) – це 70% мінімальної зарплати в погодинному розмірі, але не більше ніж 360 годин на місяць (це 17,59 грн за кожну годину).
  • фізособи можуть надавати соціальні послуги на непрофесійній основі (без проходження навчання та дотримання держстандартів) тільки своїм родичам.
  • Такі послуги повинні надавати професіонали, які можуть бути з державного, комунального або недержавного секторів, зокрема громадські, благодійні, релігійні організації, а також фізичні особи-підприємці, які надають їх без здійснення підприємницької діяльності.
  • Соціальні послуги залежно від терміну надання можуть бути екстрені, постійні, тимчасові та одноразові.
Базові соцпослуги (домашній догляд, догляд; підтримувальне проживання; соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; надання притулку; екстрене (кризове) втручання; консультування; соціальний супровід; представлення інтересів; посередництво (медіація); соціальна профілактика; натуральна допомога; фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються у візках, а також з порушенням зору; переклад мовою жестів; догляд та виховання дітей в умовах, наближених до сімейних; супровід під час інклюзивного навчання; інформування.
Набуде чинності: – наступного дня після офіційної публікації і діятиме з 1 січня 2020 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас