В ПриватБанку розповіли, як рішення суду вплине на його роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ПриватБанку розповіли, як рішення суду вплине на його роботу

Кредит&Депозит
2460
Визнання процедури націоналізації “ПриватБанку” незаконною поки ніяк не вплине на його роботу.
Про це у Facebook повідомила представник прес-служби банку Інна Музичук.
“Банк за будь-яких умов продовжить свою стабільну роботу, як це і було завжди, усі 27 років існування банку”, – ідеться у повідомленні.
Позиція керівництва банку, НБУ та власника ПриватБанку є такою:
1. Як повідомив голова Наглядової ради банку Енгін Акчакоча, Незалежна наглядова рада ПриватБанку була створена задля захисту інтересів акціонерів та вкладників банку. У випадку ПриватБанку і перші, і другі – це народ України. Один із головних пріоритетів наглядової ради полягає в тому, щоб повернути майже 160 млрд грн, якими змучена війною держава докапіталізувала банк перед лицем краху економіки.
2. Позиція Национального банку є чіткою та незмінною: «Рішення Окружного адмінсуду Києва за позовом колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського не набрало законної сили та буде оскаржене Національним банком. Ми продовжимо доводити законність дій та прийнятих рішень регулятора в апеляційній інстанції. Вкотре звертаємо увагу, що породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність», — повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.
3. Як повідомили в Міністерстві фінансів України, Міністерство фінансів України не погоджується із зазначеним рішенням та готується до подання апеляційної скарги.
За останні два роки в банку впроваджено стандарти корпоративного управління, що відповідають найкращим міжнародним практикам, вдосконалено модель управління ризиками, продовжують запроваджуватися інноваційні технологічні рішення, а позитивні фінансові результати Приватбанку говорять самі за себе. Рівень покриття зобов’язань високоліквідними активами дозволяє банку забезпечувати стабільний фінансовий стан, високу платіжну дисципліну і своєчасне виконання вимог перед клієнтами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас