У Польщі готуються виставити Німеччині рахунок на $900 млрд в якості репарацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі готуються виставити Німеччині рахунок на $900 млрд в якості репарацій

Світ
1453
Депутат польського Сейму і член парламентської групи, що займається оцінкою суми компенсацій, Януш Шевчак заявив, що Польща хоче отримати від Німеччини $900 млрд репарацій.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню WPolityce.
“Це ганебно, що таке очевидне питання як наслідки винищення поляків і знищення польської економіки Німеччиною ігнорувалося протягом останніх 30 років. Тим більше дивує позиція німецьких політиків, які вчать поляків верховенству права”, – зазначив Шевчак.
“Допоки Німеччина не погасить заборгованість Польщі за Другу світову війну, а мова йде про принаймні 900 мільярдів доларів, вона повинна зберігати виняткову стриманість, коли мова йде про напади на польський уряд”, – зазначив він.
За його словами, польський уряд не повинен відступати в питанні німецьких репарацій.
Як відомо, Німеччина відхилила вимогу Польщі щодо нових переговорів про виплату додаткових репарацій за роки Другої світової війни, зазначивши, що ця проблема вже була врегульована в 1953 році.
Однак правляча партія Польщі заявляє, що рішення, прийняті владою комуністичної епохи, не діють, тому що вони були зроблені під тиском з боку Радянського Союзу.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас