Борг зі сплати податків перевищив 107 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг зі сплати податків перевищив 107 мільярдів гривень

Казна та Політика
433
Державна фіскальна служба України (ДФС) у зв’язку з відсутністю дієвих механізмів впливу на боржників зі стягнення податкового боргу, який на сьогодні перевищує 107 млрд грн, наполягає на розширенні своїх повноважень у цьому напрямку.
Як повідомив виконува обов’язків заступника голови відомства Євген Бамбізов на своїй сторінці в мережі Facebook, ДФС розробила відповідні зміни до Податкового кодексу України про новий порядок стягнення боргу, які знаходяться на погодженні з Міністерством фінансів України.
“Обсяги податкового боргу досягають 10% від дохідної частини держбюджету на поточний рік. На сьогодні це 107,2 млрд грн. І сума постійно зростає. Причина – ДФС позбавлена будь-яких дієвих, встановлених законом механізмів зі стягнення боргу”, – написав Бамбізов.
За його словами, кожен десятий платник – юридична особа, і 40% фізичних осіб-підприємців не виконують податкові зобов’язання.
Крім цього, ДФС розраховує розширити повноваження податкових керуючих та скасувати практику звернення до суду з боку ДФС щодо будь-яких стягнень, залишивши лише можливість розгляду в суді справи про дозвіл на реалізацію активів боржника, які перебувають у заставі.
«Оскарження і суди можуть тривати роками, протягом яких платник встигає вивести всі активи підприємства. Держава залишається ні з чим. Зараз 39 млрд грн із загальної суми податкового боргу не забезпечені активами», – зазначив чиновник.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас