Більш ніж половина жителів різних країн - за збільшення податків для багатих - опитування ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш ніж половина жителів різних країн - за збільшення податків для багатих - опитування ОЕСР

Світ
169
Більш ніж половина жителів в кожній з країн, що брали участь в опитуванні Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), виступають за підвищення податків для багатих для підтримки бідніших верств населення.
Зокрема, в Греції, Німеччині, Португалії та Словенії частка прихильників такого заходу становить 75% або більше, наголошується в повідомленні організації.
У рамках дослідження було опитано понад 22 тис. осіб віком від 18 до 70 років у 21 країні.
Багато респондентів вважають, що державні послуги і соціальні допомоги неадекватні і важкодоступні. Більш ніж половина кажуть, що вони не отримують справедливу частку допомоги з урахуванням сплачених ними податків, а дві третини вважають, що інші отримують більше, ніж вони заслуговують.
Майже 75% опитаних заявили про те, що хочуть, щоб уряди їхніх країн зробили більше для захисту їх соціальної та економічної безпеки.
Опитування виявило невдоволення поточною соціальною політикою. Тільки меншість задоволена доступом до таких послуг, як охорона здоров’я, житло і довгостроковий догляд, наголошується в повідомленні ОЕСР. Багато хто впевнений, що уряд не зможе надати їм належну підтримку, якщо вони втратять джерела заробітку через втрату роботи, хворобу або старість. Більш ніж половина вважають, що не зможуть легко отримати доступ до суспільних благ, якщо матимуть в них потребу.
В усіх державах, крім Канади, Данії, Норвегії та Нідерландів, більшість респондентів говорять про те, що їхній уряд не враховує думки таких людей, як вони, при розробці соціальної політики. У низці країн, включаючи Грецію, Ізраїль, Литву, Португалію і Словенію, їх частка перевищує дві третини.
Більш ніж половина опитаних відзначають, що не отримують свою справедливу частку допомог, враховуючи податки, що сплачуються ними, причому ця частка зростає до 75% і більше в Чилі, Греції, Ізраїлі та Мексиці.
Майже у всіх країнах більш ніж половина респондентів хочуть, щоб уряд робив більше для їх економічної та соціальної безпеки. Це особливо стосується літніх респондентів та осіб з низьким рівнем доходу.
У всіх країнах люди стурбовані фінансовою безпекою в старості, і більшість з них готові платити більше, щоб підтримати державні пенсійні системи. В середньому майже 40% готові платити додатково 2% від свого доходу у вигляді податків на поліпшення медичного обслуговування і пенсій.
Найбільш значна частка людей, готових платити більше податків для поліпшення охорони здоров’я, в Ірландії (51%), потім йдуть Португалія (49%), Греція і Чилі (по 48%). Респонденти в Ізраїлі (49%), та Литві (53%) найменшою мірою готові платити додатково 2% податків для підвищення пенсій.
Створена в 1961 році ОЕСР є однією з провідних економічних організацій світу, яка включає 36 найбільш розвинених держав. Зараз до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Велика Британія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія. Штаб-квартира ОЕСР розташована в Парижі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас