У транспорті ще кількох міст можна буде розрахуватися карткою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У транспорті ще кількох міст можна буде розрахуватися карткою

Фінтех і Картки
659
Муніципальна влада все частіше погоджується на співпрацю з банками і платіжними системами.
Про це повідомили банкіри під час круглого столу «Яке майбутнє чекає на NFC-платежі в Україні?», організованого «Фінансовим клубом».
“Безконтактна оплата карткою вже вийшла за межі Києва – тепер ця опція доступна в Чернігові, Чернівцях, Івано-Франківську. У Тернополі навіть приватні перевізники – маршрутки – приймають картки до оплати. Транспорт – це легка точка входу, котра дозволяє користувачам протестувати безконтактні платежі і почати користуватися новою послугою», – вважає директор з цифрових рішень Visa в Україні, країнах СНД і Південно-Східної Європи Олександр Стельмах.
Серед «дружніх» до банків муніципалітетів банкіри назвали також Львів. Цього року перелік міст доповниться новими учасниками.
Директор Департаменту розробки інноваційних технологій ПУМБ Денис Воробйов зазначив, що влада часто допомагає в реалізації таких проектів і бере в них активну участь. Однак запуск нових проектів пов’язаний з низкою складнощів.
«У містах середнього розміру нам пробиватися набагато складніше: у місцевої влади свої пріоритети і бюджети, а кешлес в транспорті для них далеко не на першому місці. Але з іншого боку, оплата карткою в транспорті дозволяє вирішити низку проблем – це і прозорість при оплаті послуг, і відхід від готівки, і більш прозора компенсація пільгового проїзду», – перераховує заступник голови Ощадбанку Антон Тютюн.
Він уточнив, що фінальне рішення ухвалюють муніципальні влади, виходячи зі своїх фінансових можливостей: реалізація проекту з безконтактної оплати в транспорті вимагає інвестицій у валідатори, турнікети, платіжні термінали. «З приватним сектором ситуація ще складніша: для цього потрібно вводити певні законодавчі зобов’язання», – вважає директор департаменту розвитку карткового і транзакційного бізнесу Ідея Банку Іван Степанець.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас