Главу найбільшої біржі біткойнів засудили до умовного терміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главу найбільшої біржі біткойнів засудили до умовного терміну

Фондовий ринок
1770
Токійський окружний суд засудив екс-главу найбільшої в минулому біржі Mt.Gox, яка торгувала біткойнами, Марка Карпелеса до 2,5 років позбавлення волі з відстрочкою вироку на 4 роки.
Він визнаний винним у підробці електронних записів, зокрема, в тому, що були переписані дані в системі, в результаті чого вдалося підвищити баланс коштів на рахунках компанії. Водночас він був визнаний невинним в розтраті коштів вкладників.
Восени 2013 року біржа перевела близько 340 млн єн (близько $3 млн) з рахунків клієнтів на свій корпоративний рахунок. Потім в лютому 2014 року біржа призупинила на невизначений термін операції з біткойнами під приводом збою комп’ютерної системи, яким нібито могли скористатися зловмисники для використання коштів вкладників.
Потім стало відомо, що вкладники не можуть зняти свої гроші з віртуальних рахунків, а ще через кілька днів біржа оголосила про припинення всіх операцій “в інтересах вкладників” і оголосила про “зникнення” 850 тис. біткойнів (за курсом на той момент близько 48 млрд єн, або більш $450 млн). Незабаром біржа оголосила про своє банкрутство. На біржі було зареєстровано понад 1,1 млн віртуальних рахунків.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас