Гройсман озвучив дві умови нового контракту з головою "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман озвучив дві умови нового контракту з головою "Нафтогазу"

Казна та Політика
1598
В новому контракті з очільником “Нафтогазу” має бути записано зобов’язання забезпечити з 1 січня 2020 року повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг і продовження контракту з транзиту газу.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройман.
“Наглядова рада внесла пропозицію про новий контракт на нових умовах, які досить близькі до того, що я вимагав. Це напевно перша з адекватних пропозицій, які отримав уряд сьогодні від наглядової ради. Ми будемо ще це проговорювати, щоб фіналізувати наше рішення. Але на тих умовах, на яких був контракт, він не буде продовжений – це принципово”, – зазначив прем’єр.
Він додав, що менеджмент української компанії не може отримувати у 4 рази більше, ніж в аналогічній компанії в Європі.
“Друге – мене не цікавить просто формальний контракт з зарплатнею. Мене цікавлять дві речі. В контракті має бути чітко записано, що менеджмент компанії має забезпечити з 1 січня 2020 року повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг і продовження контракту з транзиту газу з 2020 року. Друга позиція – це наростити видобуток природного газу. У них до 20 року затвердженої стратегії передбачено 18 млрд кубів, а вони видобули майже 15. 3 млрд мають добути і віддати українським громадянам. Це принципова моя позиція”, – сказав Гройман.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас