Порошенко назвав три шляхи боротьби з "енергетичним марнотратством" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко назвав три шляхи боротьби з "енергетичним марнотратством"

Енергетика
3001
Президент Петро Порошенко стверджує, що енергетичне марнотратство в Україні набуло небачених розмірів.
Про це він заявив під час форуму “Від енергоефективності до енергонезалежності” в Києві.
“Давайте називати речі своїми іменами. Ми маємо небачених розмірів енергетичне марнотратство, яке дісталося нам ще від радянського минулого, коли газ був безкоштовний, а житлово-комунальне господарство було призначене для того, щоб неефективно обігрівати повітря… Споживання газу в житловому секторі – багатоповерхівках та індивідуальних будинках – 18 млрд кубічних метрів. Ще раз наголошую: приблизно половина, 9 мільярдів, іде на обігрів повітря. Це втрати, за які сплачує і держава, і кожен споживач зі своєї власної кишені”, – наголосив Порошенко.
Він також зазначив, чому “ніхто не говорив раніше про енергоефективність” – “тому що на марнотратстві ділками і їх партнерами у владі зароблялися великі гроші. Заради них укладалися кабальні газові угоди, що зобов’язували Україну купувати непотрібний газ”.
“Щоб Україна стала енергонезалежною, перед галуззю постало три стратегічних завдання: модернізація надання послуг, формування інституту відповідального власника, а також створення інструментів, за допомогою яких власник зможе легко пройти шлях до власного енергозаощадження”, – підсумував Порошенко.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас