Трейдери відмовляються продавати пальне Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдери відмовляються продавати пальне Укрзалізниці

Фондовий ринок
2492
Укрзалізниця більш як півтора місяці не може закупити дизельне пальне через відсутність інтересу у компаній-постачальників.
Останній тендер, оголошений ще 22 грудня 2018 року, досі не відбувся через відмову компаній-постачальників брати участь у торгах.
Свої документи на тендер не подали компанії Socar, WOG, ОККО і Анвітрейд, яка за минулий рік продала Укрзалізниці пального на 2,74 млрд грн.
“Ми сумніваємося в економічній доцільності участі в аукціоні на запропонованих Укрзалізницею умовах”, – заявили в Socar.
“Ми не подавали свої пропозиції, в торгах участі не брали. Невигідні умови поставки, не бачимо економічної доцільності”, – прокоментували у WOG.
Аналогічну відповідь надійшла і від Анвітрейду: “Наша компанія не брала участі в останніх тендерах УЗ. Торги нас не зацікавили, оскільки в УЗ очікували більш низьку ціну, ніж ту, за яку ми готові були постачати пальне”.
При цьому трейдери мають і інші зауваження до роботи найбільшого споживача пального.
“Ми високо оцінюємо ризики, пов’язані з відсутністю надійного механізму виконання тендерних угод. Йдеться про відсутність чіткого графіка поставок і затримки з оплатою. Трейдер відчуває фінансові та репутаційні збитки. Сподіваємося, УЗ зробить серйозні кроки для зміни даної ситуації”, – відзначили в Socar.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас