У туристичний збір 2019 внесли зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У туристичний збір 2019 внесли зміни

Казна та Політика
820
Положеннями Закону України від 23.11.2018 р. № 2628-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів” (далі – Закон № 2628), який набрав чинності з 01.01.2019 р., повністю змінено порядок сплати туристичного збору.
Про це повідомили в прес-службі ДФС в Закарпатській області.
Серед елементів туристичного збору, які обов’язково визначаються місцевими радами, відбулися наступні зміни:
  • Категорію платників доповнили суб’єктами, які тимчасово розміщуються в місцях проживання (ночівлі);
  • Розширено перелік категорій суб’єктів, які надають туристичну послугу і на яких покладається обов’язок податкових агентів. Водночас встановлено обов’язкову умову ідентифікації податкових агентів шляхом оприлюднення Радою переліку податкових агентів на власному офіційному сайті;
  • У базі оподаткування показник “вартість проживання” змінено на показник “кількість діб проживання”;
  • Ставки туристичного збору прив’язані до показника “мінімальна заробітна плата, встановлена законом на 1 січня звітного (податкового) року”.
Введена диференціація граничних ставок збору за категорією споживача туристичної послуги – внутрішній (від 0 до 0,5%) або в’їзний (від 0 до 5%) туризм;
Змінився порядок обчислення та сплати податкових зобов’язань – передбачено право рад на введення авансових внесків зі сплати збору, реалізація якого фіксується у відповідному рішенні ради.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас