"Ви виграли квартиру": в Україні з'явився новий вид фінансового шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ви виграли квартиру": в Україні з'явився новий вид фінансового шахрайства

Фінтех і Картки
3058
Нацкомфінпослуг попереджає про новий вид фінансового шахрайства з переказом коштів на карткові рахунки фейкових компаній.
Про це повідомляється на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
“На технічні засоби і засоби зв’язку (мобільні телефони та комп’ютери – ред.) громадян від фінансових компаній надходять повідомлення про те, що вони стали переможцями і виграли квартиру в Києві”, – йдеться в повідомленні.
“При цьому пропонується перерахувати кошти на картковий рахунок для оформлення свідоцтва на право власності. Надходять й інші повідомлення про виграш цінних призів аналогічного характеру”, – заявили в Нацкомфінпослуг.
Перелік компаній: “Пей-Експерес Україна”, “Мені-Пей Україна”, “Фон-Бокс Україна”, “Мір Мані”, “Сіті Люкс Україна”, “Велком-Пеймент”, “Капітал Оне Україна”, “Пей-Дірект”, “Біг-Пеймент”.
Крім того, на сайтах цих фінансових компаній розміщені фейкові свідоцтва Нацкомфінпослуг за підписом члена комісії Олександра Зальотова.
Як заявляє Нацкомфінпослуг, станом на 21 лютого 2019 року зазначені в переліку фінансові компанії не зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ, не набували статус фінустанов і не отримували ліцензії на надання фінансових послуг.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас