Уряд знизить ціну на газ у 2 або 4 рази, якщо це не суперечитиме домовленостям з МВФ — прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд знизить ціну на газ у 2 або 4 рази, якщо це не суперечитиме домовленостям з МВФ — прем'єр

Енергетика
3731
Кабінет Міністрів України готовий зменшити ціну на газ для населення у 2 або у 4 рази у разі, якщо це не буде суперечити міжнародним домовленостям України з Міжнародним валютним фондом, ЄС та Світовим банком.
«Чи можливо без наслідків для національної економіки, без економічного колапсу, чи можливо сьогодні знизити у два, три або чотири рази ціну на газ в країні? Я прошу вас як професійних людей обговорити цю тему, і глибоко впевнений у тому, що, якщо ви знайдете рішення, що це можливо, і це буде повністю збігатися з нашими домовленостями з ЄС, Світовим банком та МВФ, — то я беру на себе зобов`язання це професійне рішення, яке буде знайдено, реалізувати буквально завтра», — повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Українського енергетичного форуму.
Водночас він підкреслив, що через популістичну політику, яку в Україні провадили у попередні роки, енергетична галузь стала непривабливою, зокрема через те, що газ для потреб населення необхідно було продавати за заниженими, а не ринковими цінами.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас