Що зможе дати ринку оренди житла «виведення з тіні» — думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зможе дати ринку оренди житла «виведення з тіні» — думка експерта

Нерухомість
870
На сьогоднішній день ринок оренди житла залишається закритим. Але Мінрегіон розробляє документ, мета якого врегулювати відносини і відкрити ринок.
На думку Романа Герасимчука, директора компанії City Development Solutions, поява відкритих даних, наприклад, про кількість угод на ринку і реальної вартості договорів, не тільки дозволить зорієнтуватися в реальних ринкових умовах, але і поліпшити якість прогнозів, оцінити обсяг ринку і потенціал його розвитку.
«Вже зараз можна говорити про те, що розробляється Мінрегіоном документ внесе зміни в роботу підприємств з урахуванням оподаткування. Обов’язкова реєстрація договорів оренди підвищить вимоги до орендодавців як з юридичної точки зору, так і до загальної сумлінності, — зазначає Герасимчук. — Орендарям офіційне оформлення як мінімум дозволить захиститися від шахрайства».
Зі слів експерта, сьогодні вартість оренди житла поступово зростає. За останній рік середні ціни на оренду зросли на 10% — 13%, залежно від типу і розташування квартири, і підстав для зміни тренда не передбачається.
До основних факторів, що впливають на рівень цін, можна віднести середній реальний дохід населення і рівень конкуренції, який може значно вплинути на ціну на мікроекономічному рівні.
“На ринку оренди тієї ж столиці пропонується близько 13 тис. квартир. Якщо квартира перебуває в прийнятному стані і пропонується за ринковою ціною, здати її можна в середньому за 2-3 тижні. За даними відкритих джерел, в середньому в Києві укладається 1000 — 1300 угод довгострокової оренди на місяць», — підкреслює Герасимчук.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас